Ронда Раузи: Самоубийството не трябва да се възприема с насмешка

Ронда Раузи: Самоубийството не трябва да се възприема с насмешка
Последните две защити на титлата в категория 61 кг бяха нещо като детска игра за Ронда Раузи. Общото време, прекарано в Октагона през двата ѝ мача срещу Алексис Дейвис и Кат Зингано, бе точно 30 секунди. Това са постижения за защита на титла на UFC, които най-вероятно няма да се случат отново в организацията с най-добрите бойци в света.
Шампионката на UFC обаче готви феновете си за много по-различен развой на събитията в следващия си мач за установяване на доминацията ѝ. Раузи се зарече да се “потруди“ достатъчно време върху бразилската претендентка Бет Корея, така че до края на сблъсъка визията ѝ да е изцяло променена.
Причината, както може би се досещате, е, че Бет прекали със своите "остроумни" нападки по време промотирането на мача пред репортери. "Искам да ѝ покажа какво е натиск. Искам да го усети и да разбере, че съм готова да се бия с нея. Тя не е добре с главата. Има нужда от помощ. Засега печели, но когато разбере, че това не е всичко не знам какво може да направи. Надявам се да не вземе да се самоубие!", заяви тя.
След което последва смях. Първоначално тези думи не изглеждат дори приблизително толкова остри, колкото някои "попадения", излезли от устите на много други бойци, но разковничето се крие в последното изречение на претендентката.
Това, което може би не знаете, е, че бащата на олимпийската медалистка по джудо извършва самоубийство, докато тя е само на осем години. Както можете да си представите това оказва огромно влияние върху психиката ѝ и тя говори надълго и нашироко за последиците в своята книга.
Малко след това Бет Корея се извини чрез социалните медии, като каза, че не е знаела за съдбата на Рон Раузи, но това остана почти нечуто от колеги, фенове и от самата Ронда: "Самоубийството не е нещо, което трябва да се възприема с насмешка, или да се използва за реклама. Баща ми ще бъде с мен в деня, в който ще ти дам това, което заслужаваш. Възмездието ще е мое", написа Раузи в Туитър.
"Има някои неща, които разбирам, що се отнася до маркетинговата страна на нещата, но има и такива, които просто прекрачват всякакви граници. За мен беше все едно тя се смееше на най-голямата болка, която семейството ми е изпитвало. Това вече е лично. Схватките ми свършват бързо, когато съм мила. С нея няма да бъда такава. Чака я много дълъг и болезнен урок. Искам да съм сигурна, че тя ще запомни всяка една секунда от този двубой."
Двете жени излизат една срещу друга на 1 август в Рио де Жанейро. Ронда не се е била извън Щатите в професионалната си кариера по смесени бойни изкуства, но има опит на бразилска почва в състезанията по джудо и многото тежки мачове, през които е минала там.
"Обичам бразилските фенове. Освирквали са ме, викали са "Ще умреш!“, но също и са ме окуражавали. По време на четвъртфиналите на Световното първенство по джудо през 2007, аз бях изправена срещу миналогодишната победителка на турнира. Беше висока и огромна, а аз приличах на хобит до нея. Тя ми извади ръката от ставата. Аз успях да я наместя обратно, но губех по точки. Оставаха само 20 секунди до края на двубоя. Хвърлих я точно с ръката, която тя беше контузила. Всички викаха и се радваха за мен. Нямаше значение дали съм бразилка. Това, което беше от значение е, че видяха нещо, което им хареса и ме подкрепиха. Обичам тази публика!"
С това изказване Ронда намекна, че публиката въобще няма да може да окаже влияние върху намеренията на амазонката. "Трябва ѝ много повече от домакинство, за да успее да ме победи."
Какво мислите за бъдещите събития на 1 август в Рио? Достатъчно добра ли е Бет Корея, за да застраши хегемонията на първата жена подписала договор с UFC?!?

Още от Булевард

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти