Боре Кьосев: Пламен Константинов не робува на имена

Боре Кьосев: Пламен Константинов не робува на имена

Легендарният волейболист Борислав Кьосев похвали селекционера на националния отбор Пламен Константинов след успешния старт в мачовете от Световната лига. България записа три победи от четири мача. В последните две срещи представителният тим надви като гост коравия състав на Куба. Във втория двубой треньорът пусна куп дебютанти, които оправдаха неговото доверие.

"Пламен е млад и талантлив треньор - обясни Кьосев. - Има амбиции да се развива. Вече навлиза в нещата. Обича да експериментира и не робува на имена. Виждаме нови таланти, а тези преди тях вече се утвърдиха като водещи фигури. Селекционерът има възможност да направи избор за най-важните изпитания. Все още сме в подготвителен период, но си личи как момчетата имат желание за игра. Разпределите Агонцев и Манчев се раздават. Крайно време е и Георги Братоев да заиграе както може."

Боре Кьосев е оптимист, че Владимир Николов и Дани Милушев могат да заместят успешно контузения Цветан Соколов.
Националите заминаха за Куба 
"Ако си разпределят мачовете, ще бъдат свежи - обясни бившият национал. - Времето ще покаже, защото Цецо беше водеща фигура."

Миналогодишният провал в Световната лига трябва да бъде забравен възможно най-скоро, призова Борислав Кьосев. Тогава националите записаха най-слабия сезон в историята на турнира. В резултат на това селекционерът Камило Плачи беше сменен.

"Не може да се прави сравнение, защото тогава осем човека бяха контузени - обясни Кьосев. - Момчетата веднага се хвърлиха срещу силни съперници, но нямаха сили."
Боре Кьосев смята, че основната цел през сезона трябва да бъде влизане в Топ 4 на европейското първенство в България.

"За да играем на олимпийските игри в Рио, е необходимо да сме сред най-добрите. Няма как да се класираме по друг начин."

"България Днес"

Още от Волейбол

Виж всички