Сашо Попов: Успеем ли с "Армейско пиво", ще бъдем финансово независими (ВИДЕО)

Сашо Попов: Успеем ли с "Армейско пиво", ще бъдем финансово независими (ВИДЕО)

Волейболният клуб ЦСКА стартира най-новия си проект към своите привърженици - "Армейско пиво". Напитката бе представена официално пред стадион "Българска армия", а ето какво каза мениджърът на "червените" Александър Попов.

- "Армейско пиво" вече е факт. Каква е идеята?
- Идеята е ясна за всички. От четири години се борим за нашето съществуване, не се отказваме и търсим начини на оцеляване. Първият и естествен начин е чрез спонсори и рекламодатели, но икономическото състояние на държавата не го позволява. И това не се отнася само за волейбола, а за различни видове спорт. Волейболният клуб не е изолиран. Два са пътищата при такива случаи - да се откажеш или да продължиш. Вече 4,5 години успяваме да издържаме изцяло със собствени средства чрез реализирането на най-различни продукти и проекти. Така че самофинансиране по този начин е красноречив пример, че при добър мениджмънт и маркетинг и голямо желание, всичко е възможно. Това е моят апел към всички, които имат проблеми, а те са повечето клубове в страната. Ние ще извървим своя път, а сега го правим чрез "Армейско пиво", продукт, който от много дълго време подготвяме. Тежък проект в тежък бизнес и всичко ставаше бавно и постепенно. Стартирахме го и сега зависи от нас и от феновете дали ще го подкрепят. Ако го направят, ще получим така жадуваната финансова независимост. И всички ще бъдем горди, че няма да сме принудени да чукаме по врати и да се чувстваме като просяци само заради това, че искаме да развиваме спорт и да култивираме морал в младото поколение. 

ВК ЦСКА с нова инициатива за спасяването на клуба 

- Да поговорим по-конкретно за новия продукт, който на първо време ще се предлага в бутилки от 2 литра.
- Стартираме в София с няколко търговски вериги и стотици по-малки магазини. Разбрали сме се с ръководството на "Ломско пиво" при успешен проект, да увеличим асортимента си. Всичко зависи от професионализма и от търсенето, но ние ще направим всичко по силите си нашият продукт да бъде разпознаваем в цялата страна.
ВК ЦСКА с нова инициатива за спасяването на клуба 

- На каква цена ще се предлага бирата?
- Това е въпрос към отделните търговци, но гарантирам, че цената и качеството ще бъдат оптимални на фона на конкуренцията в сектора. Желанието ни е нашият фен, когато влезне в магазина да избере нашия продукт заради качеството и, разбира се, заради привързаността си към клуба.

- Давате ли пример на всички онези, които не търсят алтернативни начини за оцеляване и предпочитат да се отказват?
- Не съм в състояние да отправям такива апели към другите. Знам само какво правим ние във волейбола в ЦСКА. Надявам се всеки да успее по собствения си път. За мен спортът е кауза и начин на живот.

  BGvolleyball.com

СНИМКИ: ЕМОНА ЦОНЧЕВА, SPORTAL.BG

ГАЛЕРИЯ - ТУК!!!

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти