Морено: Няма да се радвам на мой гол срещу Севиля

Морено: Няма да се радвам на мой гол срещу Севиля

Левият бек Алберто Морено, който играе за Ливърпул, говори преди финала в Лига Европа между "червените" и Севиля. Испанският национал е бивш футболист на севилци и премина в клуба от Мърсисайд през 2014 година.

"Не обичам да определям кой е фаворит. В един финал може да се случи всичко. Ливърпул и Севиля достигнаха до финала и това означава, че двата отбора заслужават да бъдат там. Винаги казвах, че искам Севиля да спечели Лига Европа, ако Ливърпул не успее да направи това. Сега ще бъде лъжа да кажа, че искам Севиля да победи. Играя за Ливърпул и ще дадем всичко, за да се поздравим с успеха. Севиля е моят дом, моят град и клубът, който ме направи футболист. Няма да празнувам евентуален мой гол във вратата на Севиля. Не мога да празнувам поради много причини. Ще ми бъде много трудно. При всякакъв краен резултат едновременно ще има радост и тъга в мен. Това ще бъде много странен мач", коментира 23-годишният Алберто Морено.

Идолите на испанския национал от детските години са бившите играчи на севилския отбор Диего Капел, Хесус Навас и покойния Антонио Пуерта.

Севиля среща Ливърпул на 18 май в Базел.

Още от Футбол свят

Виж всички