Арменец финансира бенефиса на Камата

Арменец финансира бенефиса на Камата

Крупният арменски бизнесмен Артур Согомонян (на снимката вдясно) е главният "виновник" за провеждането на грандиозния бенефис на най-успелия български футболист Христо Стоичков. Това разкрива пред "24 часа" Мирчо Димитров, футболният агент с най-силни позиции в Русия и страните от бившия СССР. През 2011 г. с негово посредничество Камата става съветник на президента на Ростов.

На 20 май под наслов "50 години номер 8" на националния стадион "Васил Левски" ще се съберат имена, които завинаги ще останат в историята на футбола, за да уважат юбилея на Камата. Голяма част от разходите по организацията, като хотели и чартъри, е поета от Согомонян.

"Миналата година Христо игра в бенефиса на големия арменски футболист Хорен Оганесян. Той пак беше проведен с помощта на Согомонян, с когото се познаваме от години. За този мач също се събраха много звезди, но отй беше силно впечатлен от излъчването на Стоичков и уважението, което показваха към него всички поканени. Ицо спечели симпатиите му и затова сега той прояви желание да участва в провеждането на бенефиса му. Благодарение на него в България ще се случи може би нещо уникално и за световния футбол. В София ще пристигнат звезди от различни поколения, спечелили всички възможни трофеи. Това става с помощта на един арменец, а не на българи. Поредното доказателство, че Стоичков е уважаван изключително много по света и недостатъчно у нас", разяснява ситуацията Димитров.

Заради липса на интерес у нас Стоичков дори е обмислял вариант да проведе празника в Барселона. Също така стана ясно, че всички приходи ще бъдат дарени за деца в нужда.

Още от Футбол свят

Виж всички