Рокада на високите етажи в Хамбургер

Рокада на високите етажи в Хамбургер

Актуалният президент на германския елитен клуб Хамбургер ШФ Дитмар Байерсдорфер потвърди за плановете си да се върне в ролята на спортен директор за дълго време напред заменяйки освободения Петер Кнебел. Клубът от Хамбург обяви късно снощи, че прекратява отношенията си с Кнебел, а Байерсдорфер обяви днес, че ще поеме поста, но не като временен вариант, а с постоянно назначение.

Бившият футболист на клуба вече е бил на тази позиция от 2003-а до 2009-а година, а през 2014-а година се върна вече като президент. През 2014-а и през 2015-а година тимът на два пъти беше застрашен от изпадане и игра плейофи, но успя да се спаси. Този сезон ситуацията е доста по-спокойна, след като отборът е на 12-о място.

"Много работа има пред нас, смята Байерсдорфер. Но нито един човек от клуба не потвърди официално, че популярният резервен вратар Ярослав Дробни напуска. Вървят обаче разговори с играчите, чиито договори изтичат- това са босненският ветеран Емир Спахич, Гойко Качар и Иво Иличевич.

Клубното ръководство също така ще има думата за бъдещето на няколко ключови играчи, чиито отношения са в края си през 2017-а година, в това число вратарят Рене Адлер и капитанът Йоан Джуру.

Още от Футбол свят

Виж всички