Дзампарини съзря заговор срещу Палермо

Дзампарини съзря заговор срещу Палермо

Президентът на италианския футболен клуб Палермо Маурицио Дзампарини съзря заговор срещу сицилианския тим, в който играе българският национален полузащитник Ивайло Чочев. Той отвори така наречената от местните медии "бисквитена кутийка", след като Карпи победи Емполи с 1:0 в понеделник и се измъкна от зоната на изпадащите в Серия "А" именно за сметка на Палермо.

Италианците използват термина "бискoто" (б.пр. biscotto), когато имат съмнения за феърплея в мач между два отбора, които печелят взаимно от определен резултат, който пък влияе негативно директно на трети отбор. Терминът произлиза от популярна италианска сладоледена марка, при която кремът е заклещен в средата между две бисквитки. Ако двете бисквитки са Карпи и Емполи, то те не се докосват една до друга, а вместо това изстискват кремчето, Палермо, навън.

"По време на този мач имаше леко казано абсурдни моменти, а главният съдия взе грешни решения в много случаи", твърди президентът и собственик на Палермо в интервю за клубния уебсайт.

Италианците използваха термина "биското" и на международно ниво, когато националният отбор е бил потърпевш. Най-популярен е случаят от Евро 2004, когато Дания и Швеция завършиха наравно 2:2, за да излязат от групата си, а италианците победиха България, но отпаднаха заради равенството между двете скандинавски страни.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти