Станилия Стаменова се обяви в подкрепа на Габриела Петрова

Станилия Стаменова се обяви в подкрепа на Габриела Петрова

Световната ни и европейска шампионка по кану-каяк Станилия Стаменова призова публично, чрез официалната си фен страница в социалната мрежа Facebook, за подкрепа към лекоатлетката ни Габриела Петрова, която бе уличена с положителна допинг проба. Също като членовете на олимпийския ни комитет, и Станилия смята, че Габи е жертва на неяснотата около трансформацията на един медикамент от позволен в забранен.

"За всеки един спортист, наравно с таланта, е важно да има отговорност, самодисциплина и безрезервна вяра в собствените си възможности! Познавам Габриела Петрова от дълги години и от позицията си на бивша лекоатлетка, която неведнъж е била пряка свидетелка на старанието, което полага, вярвам и знам, че тя е изключителен професионалист и всичко, което е постигнала е с цената на жесток труд. Жалко, че в навечерието на Олимпийските игри, когато тя трябва да жъне плодовете на дългогодишната си работа, психически и емоционално бива срината. Искрено се надявам по никакъв начин да не бъдат спрени състезателните й права и решението на международната антидопингова агенция да е в нейна полза. Тежък момент, но й пожелавам да не пада духом и да се запази здрава, и отправям подкрепата си публично, за да ви призова и вие да я окуражите, защото с успехите си, тя прославя именно нас и България!", написа Станилия Стаменова.

Позицията й събуди огромно възхищение у нейните фенове, като хората масово я поздравиха за феърплея, който проявява, имайки предвид, че Станилия бе поставен под номер две в класацията за "Спортист на годината", въпреки спечелената световна титла.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти