Силистра ще впечатли всички с новата си спортна зала (СНИМКИ + ВИДЕО)

Силистра ще впечатли всички с новата си спортна зала (СНИМКИ + ВИДЕО)

Иновативен спортен комплекс, какъвто няма по рода си у нас, ще строят в Силистра, като проектът бе представен на местната общественост. Идейният проект предвижда съоръжението да има две зали: основна и тренировъчна, три заведения, външна сцена, ледена пързалка, игрище за плажен волейбол и паркинг.

Основната спортна зала се очаква да е с капацитет до 3000 души, да отговаря на европейските изисквания за различните видове спорт, като волейбол, баскетбол, футбол на малки вратички, тенис на корт, борба, бокс. В нея ще могат да се провеждат културни събития - концерти, изложения и конференции.

В тренировъчната зала ще има фитнес, стрелбище и възможност за тренировки по бокс, бадминтон, борба, волейбол и баскетбол. 

След отстраняване на забележките идейния проект ще бъде одобрен от главния архитект на Община Силистра. Предстои разработване на работен проект и възлагане на строителството.

 

ARENA DUROSTORUM

ПРЕЗЕНТАЦИЯ НА НОВАТА АРЕНА - ДУНАВСКИ ЦЕНТЪР ЗА СПОРТ И КУЛТУРА - ГР.СИЛИСТРА - РЕКА ДУНАВTHE NEW ARENA PRESENTATION - DANUBE CENTER FOR CULTURE AND SPORT - CITY OF SILISTRA - THE DENUBE RIVERПроектираният център е многофункционален, като служи за спорт, култура, експозиции и търговски изложения. Целта на проекта е гр. Силистра да стъпи на подобаващото му се място на р.Дунав, като неделима част от речния конгломерат, възползвайки се от възможностите, които този трансевропоейски коридор предлага в максимална степен. Проектът дава начало за изграждане на общи стратегии по поречието на реката, превръщайки се във "визитна картичка" на Силистра и долната част на р. Дунав.

Публикувахте от BD arch в 22 юли 2015 г.

Още от Волейбол

Виж всички