ПОДКРЕПИ ЛЮБИМИЯ СИ ОТБОР В НАЦИОНАЛНОТО ПРЕБРОЯВАНЕ НА ФЕНОВЕТЕ

Бившата треньорка на Ефимова обвини докторите за положителната допинг проба

Бившата треньорка на Ефимова обвини докторите за положителната допинг проба

Докторите са виновни за положителната допинг проба за мелдониум на световната шампионка на 100 метра бруст Юлия Ефимова, това обяви бившата й треньорка Ирина Вятчанина пред ТАСС.

"Единствено докторите могат да бъдат обвинени за ситуацията с Юлия", каза в интервю за руската медия Вятчанина, която се грижеше за подготовката на Ефимова до 2011 г.

"Те (докторите) са наясно с проблема от септември миналата година. Те трябваше да направят всичко възможно веществото да напусне тялото й", допълни Вятчанина.

Тя се грижеше за подготовката на Ефимова през 2011 г., когато рускинята реши да продължи тренировки в САЩ под ръководството на сегашния й наставник Дейвид Сало. 

"Дори не мога да си представя как те са позволили спортист от толкова високо ниво като Юлия Ефимова да бъде хванат с толкова незначително вещество като мелдониума. Това е вещество, за което целият свят бе предупреден от есента на миналата година. Разследването е задължително. Как може специалистите да не знаят за опасността от мелдониума? Юлия има също така и личен треньор, който е нейният баша. Той би трябвало да държи всичко под контрол. Това е основната му отговорност. Когато аз бях треньорка на Ефимова, знаех много добре всички медицински програми и вещества, които използва", добави Вятчанина.

Снимка: Getty Images/Guliver
 
 
 

Последвайте каналите ни в:

Още от Водни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти