Калоян Иванов внесе яснота относно случката с удара

Калоян Иванов внесе яснота относно случката с удара

Българското крило на Тофаш (Бурса) Калоян Иванов се превърна в основно действащо лице на неприятна случка преди няколко дни. Нашенецът стана главен герой в скандал по време на мач от първенството на Турция, след като удари в лицето един от противниковите играчи. Сега 29-годишният бивш национал изелзе с официална позиция относно случката, използвайки профила си в социалната мрежа Facebook, за да обясни какво всъщност е станало. Ето и цялото му изказване:

"Излязоха няколко статии с непълно съдържание или по скоро неглижиращи моето обясненив по повод случката с фаула който извърших. Ето и пълният текст.

Първо трябвя да знаете, че не съм искал умишлено да го ударя така. За което съжалявам ,защото найстона можех да го контузя. След като гледах видеото разбрах точно как съм го ударил. Не съм търсел умишлен удар. Предните две ситуации в мача след две нарушения срещу мен когато бях паднал на земята той дойде до мен и ми каза Fuck you , mother fucker. You are a fucking pussy. Това ме провокира в следващото нападение да потърся по твърд контакт. До сега никога не съм удрял някой умишлено и с цел да го нараня. Съжалявам ,че се стигна до това. Важното е ,че мочето се върна в игра след 5 ми и дойгра мача.

Всички от клуба са зад мен , подкрепят ме и ми помагат да излезем по бързо от тази ситуация. Проявяват разбиране , че такива неща се случват навсякъде. Разбира се ,че удара изглежда наистина лошо. Аз бях първия който още на полувремвто казах ,че не харесвам това което направих и ,че съжалявам.

Предложих им да бъда глобен за това ,че с тази си постъпка донесох лош имидж за отбора. Това са мерките от страна на клуба. Сега се чака решвнието на федерацията , отстранен съм за днешния мач окончателно ще се реши в седващите няколо дни какво ще е крайното наказание"

Гледайте Националната баскетболна лига, Купата на България, Евролига, Еврокупа и още много баскетбол на световно ниво в ефира на MAX Sport.

Още от Баскетбол

Виж всички