Ферари: Ще е трагедия Скудерия да остане десет години без титла

Ферари: Ще е трагедия Скудерия да остане десет години без титла

Президентът на Ферари Серджо Маркионе призна, че за Скудерия ще бъде истинска трагедия, ако тимът в продължение на десет години не успее отново да спечели световната титла във Формула 1. За последно титлата в Маранело донесе финландският пилот на "Черните кончета" Кими Райконен през 2007 година. Надеждата на италианците обаче е в съотборника му и четирикратен шампион

Себастиан Фетел, който миналия сезон бе единственият пилот, успял да победи тотално доминиращия отбор на Мерцедес.
Така президентът на Ферари Серджо Маркионе постави неофициален ултиматум към своя отбор да спечели титлата през 2017 г. Италианецът добави, че пораженията от Мерцедес и преди това четири години поред от Ред Бул „разрушават" имиджа на марката Ферари.

"Ще бъде трагедия за Ферари да останем десет години без спечелена титла. Дано дотогава успеем да променим статуквото и да наложим нова доминация в спорта. Победите от миналата година веднага се изразиха в подобряване на продажбите на компанията в световен мащаб", коментира Маркионе.

"Пораженията от Мерцедес и преди това дългите години доминация на Ред Бул разрушават имиджа на Ферари. Ние сме във Формула 1, за да печелим и всички да се мерят по нас. Убеден съм, че това време ще се върне и отново ще бъдем на върха. Духът вътре в отбора се промени след идването на Себастиан Фетел. Това момче е роден шампион и с поведението си повлича всички след себе си към успехи", завърши италианецът.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти