Юнайтед продължава да крачи към рекорда

Юнайтед продължава да крачи към рекорда

Манчестър Юнайтед продължава да следва стандартите, според които може да се превърне в първия британски клуб, регистрирал приходи от над 500 милиона паунда за една финансова година. Това показва публикуваният днес отчет за второто тримесечие. Данните сочат, че приходите са нараснали с 26,6% в сравнение със същия период през миналата година и възлизат на рекордните 133,8 милиона лири. Чистата печалба е 18,6 милиона. Най-значими са приходите от реклама - 66,1 млн. паунда, където се отчита увеличение с 42,5%, както и от телевизионни права - 37,3 млн. (ръст от 31,3%).

Ако тези темпове се запазят, то предвижданията са Манчестър Юнайтед да завърши годината с общ приход от около 510 милиона паунда.

Данните бяха оповестени от изпълнителния вицепрезидент Ед Уудърд по време на публична среща с инвеститорите, които трябваше да задават своите въпроси към ръководството. За изненада на феновете обаче никой от инвеститорите не зададе въпрос относно бъдещето на Луис ван Гаал и  евентуалната му замята с Жозе Моуриньо. Все пак Уудуърд заяви, че очаква клубът да бъде доста активен по време на летния трансферен прозорец.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти