Роналдо: Чувствам се като невинен в затвора

Роналдо: Чувствам се като невинен в затвора

Световният №1 за 2016 г. Кристиано Роналдо се засяга от появилите се информации, че е укрил данъци в размер над 150 милиона евро чрез офшорни компании в Швейцария и Британските Вирджински острови. "Тези лъжи ме притесняват, защото това не е вярно. Винаги съм спазвал законите и съм правел така, че всичко да бъде прозрачно", оплака се футболистът на Реал Мадрид в интервюто си за France Football след получаването на "Златната топка".

"Когато хората обсъждат личния ми живот, моите приятели, местата, на които съм прекарвал ваканциите си, дали имам приятелка, или не - това е нормално, продължи Роналдо. - Но когато започнат да се занимават с нещо далеч по-сериозно като това с данъците, което е осъдително, то… Адвокатите ми и хората от моя клуб работят по случая. Всичко това ме притеснява, защото винаги сме се стремели да правим нещата по правилния начин. Когато медиите говорят за мен по този начин, усещането е ужасно. Знаете, че в затвора има невинни хора и сега се чувствам точно като тях. Наясно си, че не си сторил нищо лошо, но всеки те обвинява,че си бил извършил престъпление."

Кристиано вярва, че цялата тази история е изфабрикувана като директен удар по него в борбата за "Златната топка": "Смятам, че това оказа влияние. Ако кажа противното, ще излъжа. Самият аз не винаги изричам това, което мисля, защото би ми навредило, но в случая е ясно, че се афектирах много от тази история. Цялата тази разследваща журналистика спрямо мен се оказва проблем както за самия мен, така и за хората от обкръжението ми: семейството ми, сина ми, за всекиго, с когото работа. Моето дете вече ходи на училище и започва да разбира нещата, които се случват. Писна ми да пишат какво ли не за мен в интернет. Няма причина да лъжа, че не е така. Всичко, което се изписа за мен, за гаджетата ми, ме наранява, защото по принцип не е вярно. Но съм свикнал да ме обсъждат - за добро или лошо. Трябва да го приема."


Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти