Националният клуб на привържениците на Левски - НКП, пусна съобщение във фен-сайта на структурата, с която отправи призив към всички симпатизиращи на "синия" клуб. Ето какво се казва в съобщението:

"Уважаеми приятели, уважаеми левскари!

С голямо огорчение трябва да отчетем, че изпращаме тежка година за "синята общност". В момент, в който управлението на клуба е изключително неспокойно и несигурно, наблюдаваме отстъпление и от трибуните! Левски е създаден от привърженици и за привържениците. Ние сме тези, които трябва да го бранят до последно!

Уви, не само ни няма на трибуните, в сектора, а се самоизяждаме там, където е най-малко удачно! Стадионът и залата са мястото, на което дълги години левскарите свободно за изразявали и са защитавали своите идеали, принципи и интереси!

НКП смята, че е дошло време за равносметка. Има много инициативи, които подехме, водени от единствената цел - да обединим "синята общност", да направим поредния син празник, да се съберем отново и отново, за да споделим общи емоции, да възпитаме най-малките в левскарския дух и ценности.

Всяко събитие, всеки празник, всеки турнир за феновете се нуждае от средства. Няма безплатен обяд, както се казва! Въпреки усилията да попълним бюджети и да организираме, търпим критика от хора, за които също е радост и щастлива емоция, когато присъстват. Всичко щеше да е далеч по-лесно, ако левскарите осъзнаваха, че само от тях зависи независимостта. Годишният членски внос на НКП от скромните 14 лева е точно с тази идея. Да бъдат подпомагани всички сини инициативи! За съжаление, равносметка за 2016-та е плачевна! А очакванията и претенциите - огромни!

Скъпи левскари,

предстои ни поредният такъв спортен празник. На 11.12.2016 ще се проведе традиционният боксов турнир между фракциите и феновете на Левски. Всякаква помощ е добре дошла. Надяваме се, че левскарите ще се активизират и ще бъдат по-активни, което ще промени статуквото организацията да се движи само от една шепа хора, които търпят постоянни укори. В деня на турнира ще има и среща, на която ще получите отчет и ще обсъдим как да продължим напред. Но нека ни съдят онези, които дават мило и драго за Левски!

НКП призовава всички левскари, от всички краища на страната и чужбина да дойдат на турнира на 11.12.2016 година с настроението, с което се отива на най-скъпо и свидно "семейно" събитие.

От незапомнени времена коледните и новогодишните празници са залегнали в българската национална традиция, като времето, което българският народ отделя, за да бъде със семейството си и обграден от най-близките си роднини и приятели да погледне с надежда напред в новата година.

Нека покажем, че ние, левскарите, сме едно семейство. И като такова можем най-добре от всички, както да подкрепяме Левски, така и да се забавляваме и празнуваме заедно.

Защото ЗАЕДНО СМЕ НАЙ-СИЛНИ!

Може да дарите средства за турнира на 11.12.2016 г. по следния начин:

- всеки работен ден от 10:00 до 19:00, в магазина на НКП на бул. "Тодор Александров" 23

- чрез превод по банковата сметка на НКП: IBAN BG81PRCB92301049326215, ProCredit Bank

- чрез превод по PayPall: donations@nkp.bg

За подновяване на членството си в НКП или записване като нов член в организацията, моля заповядайте всеки работен ден от 10:00 до 19:00, в магазина на НКП на бул. "Тодор Александров" 23

БЪЛГАРИЯ е синя, защото "ЛЕВСКИ" го има!"