Бивш шеф в Ливърпул: Уволниха ме с думите, че трансферът на Хендерсън е провал

Бивш шеф в Ливърпул: Уволниха ме с думите, че трансферът на Хендерсън е провал

Четири години след уволнението си бившият спортен директор на Ливърпул Деймиън Комоли отвърна на удара. През 2012 г. французинът беше освободен, защото не се бил справял с трансферната политика. Един от привлечените от него футболисти беше Джордан Хендерсън, който вече стигна както до капитанската лента на мърсисайдци, така и до тази в английския национален отбор. Срещу Словения снощи Хендерсън излезе с лентата, тъй като Уейн Рууни не беше титуляр.

"В деня на освобождаването ми, те ми казаха, че съм бил направил голяма грешка с Хендерсън. Това били хвърлени на вятъра пари", коментира Комоли пред talkSPORT.

Ливърпул взе полузащитника през лятото на 2011 г. от Съндърланд срещу 16 млн. паунда с идеята той да замени Стивън Джерард.

"Всеки може да има собствено мнение, но аз съм убеден, че тогава платихме точната цена. Джордан беше млад английски футболист, а както знаем много често британските момчета са надценени. Но ние бяхме повече от щастливи с поисканите 16 млн. паунда, защото смятахме, че той ще се превърне в изключителен играч. Никога не съм го казвал публично, но бях убеден, че той ще стане капитан. Хората ще коментират, че сега е лесно да се каже това, но още тогава аз бях убеден, че той ще се превърне в лидер на Ливърпул. Сега вече той е капитан и на Англия", добави Комоли.  

"Той отговаряше на профила за футболист, който с Кени Далглиш търсехме. Знаехме неговите физически качества - показателите му бяха невероятни. Гледахме статистиката и обсъждахме много други халфове от Висшата лига, но това, което хвана окото ми, беше неговата способност да създава положения", каза още бившият шеф на "Анфийлд".

На сметката на Комоли стои още привличането на доказал се футболист като Луис Суарес, но в същото време директорът взе и играчи като Андрю Каръл, Чарли Адам, Стюарт Даунинг, Хосе Енрике, Себастиан Коатес, Крейг Белъми и вратаря Дони.

Още от Футбол свят

Виж всички