Да счупиш рекордите на Гинес в подкрепа на SOS Детски селища България

Да счупиш рекордите на Гинес в подкрепа на SOS Детски селища България

European Open и тенис академията на Ким Клайстерс обединяват сили, за да се изправят пред едно от най-големите предизвикателства в тениса и то в името на SOS каузата. На 8 и 9 октомври тази година, 31-годишният треньор Максим Брекман ще се опита да счупи световния рекорд от 36 последователни мача, който беше поставен миналата година по време на "Уимбълдън" от Майк Мичъл. Опитът за това върхово постижение за "Книгата на рекордите на Гинес" ще бъде в рамките на дебютното издание на ATP турнира в Антверпен от 17 до 23 октомври.

Максим Брекман, треньор в академията на Ким Клайстерс в Бре, Белгия, ще се опита да изиграе поне 37 последователни трисетови мача срещу известни лица и ентусиасти от света на спорта, бизнеса и академията на Ким Клайстерс. Събитието ще се състои в специално построен тенискорт в близост до Централната гара на Антверпен. То е благотворително и се провежда съвместно с SOS Детски селища. Целта е да бъдат събрани 25 000 евро за реновиране на спортното игрище в SOS Детско селище Трявна.

Сдружение SOS Детски селища България е първата гражданска правозащитна организация в страната, която предоставя директна грижа за деца в риск, като се стреми да осигури пълен с обич дом за всяко дете. Сдружение SOS Детски селища България е част от голямото международно семейство SOS Children'sVillages International, което се грижи за близо 1 000 000 деца в 134 страни по света.

От 1990 г. SOS Детски селища България осигурява семейство и здравословна среда за развитието и израстването на лишени от родителска грижа деца и такива, които са в риск да загубят закрилата на своите родители.

Последвайте канала ни в

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти