Георги Глушков: Дано Везенков не допусне моята грешка

Георги Глушков: Дано Везенков не допусне моята грешка

В НБА играех по 15 мин на мач и пак недоволствах, съжалява шефът

Слуховете за отдаването на баскетболната ни звезда Александър Везенков под от сегашния му отбор Барселона в друг клуб за новия сезон припомниха на президента на БФБ Георги Глушков престоя му в НБА.
56-годишният се върна към времето, когато минутите на паркета в лигата са му се стрували малко и това го е подтикнало да вземе решение, което сега преценява като грешно.

Съвет

Глушков е категоричен, че 21-годишният ни национал няма да се завърне в Арис, както гръмнаха гръцките медии, но за всеки случай иска да поговори с него при присъединяването му към националния отбор и да му предаде от опита си.
„В НБА получавах по 15 мин на мач. Играл съм точно 49 срещи, защото отидох по-късно, а последните 10 ги пропуснах. Тогава ми се струваше че само седя на пейката, а много ми се играеше! Отидох при треньора и го попитах дали възнамерява да разчита на мен, а той каза, че не може да ми даде гаранции. И реших да се върна в Европа, за да играя по 35-40 мин. Дано Везенков не направи моята грешка. Тогава нямах мениджър, нямах съветници, нищо. И сега осъзнавам, че не съм взел правило решение”, размишлява Глушков.

Равносметка

Шефът на БФБ е на мнение, че Александър Везенков не е получил никак малко време за игра при каталунците. Със „синьо-червения” екип 21-годишният ни национал изигра общо 43 срещи в испанското първенство, в 2 от които беше титуляр, като за средно по 13 мин на среща реализира по 4,3 точки и хвана по 2,5 борби.
„Времето му на паркета не е малко, в днешно време треньорите дават шанс за игра на повече хора. Преди 30 години беше друго – основни състезатели и другите. И аз бях свикнал да играя през целия мач”, обобщава Глушков.

Станислав Христов, "Телеграф"

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти