Медиите в Испания: Французин от НБА сменя Везенков в Барса

Медиите в Испания: Французин от НБА сменя Везенков в Барса

Спекулациите около бъдещето на баскетболната ни звезда Александър Везенков в Барселона се пренесоха и в Испания. След като гръцките медии първи съобщиха за възможността каталунците да пуснат 206-сантиметровия ни национал под наем в бившия му отбор Арис през новия сезон, на Иберийския полуостров вече му намериха и заместник - Кевин Серафин, който за последно игра за Ню Йорк Никс в НБА.

Според специализирания сайт Encestando в състава на Барса ще настъпят сериозни проблеми след пристигането на новия треньор Йоргос Барцокас. Испанците твърдят, че 51-годишният грък ще започне от подкошието, където в момента разполага с Везенков, Джъстин Долмън (САЩ), Шейн Лавал (Нигерия), Самардо Самюълс (Ямайка), Муса Диане (Сенегал) и Анте Томич (Хърватия). Барцокас обаче иска да обнови високите си играчи и възнамерява да пусне 21-годишния ни национал под наем за един сезон, за да получи повече игрово време и да доусъвършенства уменията си, от които Барселона да се възползва след това.

Бъдещето на Лавал и Самюълс също е далеч от “Палау Блауграна”, а Долман чака предложение за нов договор. Такова обаче може и да не получи, след като от испанската федерация обявиха, че няма да признаят косовския му паспорт за европейски и той ще продължи да заема място за чужденец.

На Йоргос Барцокас вече му е било предложено да привлече френското тежко крило Кевин Серафин, чийто договор с Никс изтече след края нредовния сезон. 208-сантиметровият французин има завидна визитка зад гърба си - през 2010 година Чикаго го избира под №17 в Драфта и го праща във Вашингтон, където играе пет години. През 2011 за кратко облича екипа на Лаборал Куча, по време на локаута в НБА, а през последния сезон играе за “бричовете” от Ню Йорк.

Станислав Христов, “Телеграф”

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти