Голяма победа за Бензема в съда

Голяма победа за Бензема в съда

Върховният съд във Франция отсъди в полза на Карим Бензема по жалбата на футболиста на Реал Мадрид, че срещу него са били събирани доказателство по незаконен начин. Става дума за делото, което се води срещу нападателя за това, че е участвал в изнудването на Матийо Валбуена. Адвокатите на Бензема успяха да докажат, че прокуратурата е нарушила определени закони, когато е започнала да събира доказателства, включващи подслушване на телефонните разговори на голмайстора, както и внедряването на полицай под прикритие.

Сега цялото разследване трябва да започне наново, като според един от адвокатите на Бензема това ще отнеме около 6 месеца. Има обаче голяма вероятност обвиненията срещу играча на Реал да бъдат свалени.

Всичко започна на 4 ноември 2015 г., когато Карим Бензема беше арестуван по обвинение, че е част от схема, с която тогавашният му съотборник във френския национален отбор Валбуена е бил изнудван. Бившият халф на Лион е бил шантажиран от хора, които казвали, че притежават видео с негови сексуални подвизи. Сред замесените бил и нападателят на Реал Мадрид, който се е свързал с Валбуена и му е казал, че може да го срещне с човек, който да уреди нещата.

Жертвата веднага е подал жалба в полицията и името на Бензема се е появило по време на разследването. За първи път Матийо е разбрал за аферата през месец май 2015 г., когато Джибрил Сисе го предупредил, че се говори, че има подобно видео. Според разследването видеото, с което евентуално разполагат изнудвачите, е откраданто от телефона на Валбуена от човек, който му е помагал с технически дейности.

Още от Футбол свят

Виж всички