Гледай на живо

Нидерландия - Катар

В Хърватия: Феновете на Левски са расисти

В Хърватия: Феновете на Левски са расисти

Хърватският сайт index.hr направи обстоен анализ на феновете на Левски преди сблъсъка между “сините” и Хайдук (Сплит) от втория предварителен кръг на Лига Европа. От изданието са се поровили доста надълбоко, за да извадят всички “кирливи ризи” на ултрасите от Сектор “Б”.

“250 българи идват. Те ще бъдат настанени на Източната трибуна на стадиона в Дугополие и ще бъдат разделени от останалите фенове с буферна зона. От Левски поискаха 1000 билета, но заради малкия капацитет на стадиона те получиха само 250 пропуска за срещата, каквито са минималните изисквания на УЕФА”, започва в материала си изданието.

След това се припомнят расистките изцепки на “сините” хулигани и как на мача със Сараево в Сектор “Б” бе издигнат плакат с надпис “Ратко Младич и Аркан ви е.аха, сега е наш ред”. Не е подминат и фактът, че на мача с Литекс през 2013 година “сините” отбелязаха рождения ден на Адолф Хитлер, както и че през 2014 година бе издигнат плакат с надпис “Кажи “да” на расизма”. Левски пък ще домакинства на Хайдук пред празни трибуни заради поредните расистки изцепки на ултрасите по време на мача с Марибор миналото лято.

Според изданието, феновете на Левски са в близки отношения с тези на Динамо (Загреб) и няма да е изненада, ако двете агитки се обединят срещу Хайдук в предстоящия сблъсък в четвъртък. Не е подминат и скандалът със събличането на Ивайло Петев, който в момента е начело именно на Динамо.

Още от БГ Футбол

Виж всички