Найден Найденов: До 10 дни ще е ясно на кой отбор ще бъде треньор

Найден Найденов: До 10 дни ще е ясно на кой отбор ще бъде треньор

Найден Найденов потвърди новината на "Тема Спорт", че може да поеме Нефтохимик. Бившият селекционер на националния ни отбор, който изведе България до четвърто място на олимпиадата в Лондон през 2012-а, почти сигурно ще напусне Марек, с който спечели четири поредни шампионски титли (2012-2015). Той е фаворит за поста на Петър Дочев при бургазлии, след като вече стана ясно, че наставникът напуска клуба.

"До 10 дни ще е ясно на кой отбор ще бъде треньор. Най-много до толкова, тъй като вече времето напредва и трябва да се работи по селекцията. Да, един от отборите, с които водя разговори, е Нефтохимик. Не мога да кажа дали със сигурност ще поема тима, тъй като все още нямам подписан договор с никой. Възможно е и това да се случи в близките дни", загатна Наката.

Специалистът обаче допълни, че има оферти и от други клубове, включително и от чужбина. "Освен с Нефтохимик имам разговори и с други отбори. Става въпрос за такива както в България, така и в чужбина. На този етап обаче няма смисъл да говоря с имена или пък страните, от които са. Имайте търпение, когато нещо стане официално, тогава ще разберете", каза още Найденов.

Актуалният в момента треньор на Марек изрази амбиция да води тим, който ще се бори за титлата, което кореспондира и с желанието на ръководството на Нефтохимик. Бургазлии афишираха атака на груповата фаза на Шампионската лига, което минава през елиминиране на сребърния медалист в Германия Фридрихсхафен. "В последните два сезона с Марек нямаше как да се борим за титлата поради обясними причини. Моите желания и амбиции са свързани именно с такъв проект, който има за цел да постига високи резултати и да преследва победата във всеки мач", завърши Найден Найденов.

Той е фаворит да застане начело на Нафтата не само заради името, което си изгради през последните години, а и поради отличните отношения, в които се намира с водещите играчи на бургазлии. Наката винаги се е разбирал добре с новия играещ спортен директор на клуба Теодор Салпаров, както и с близнаците Валентин и Георги Братоеви, определяни от други специалисти като "тежки характери".

ХАРИ ЛАФИТЯН, в."Тема Спорт"

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти