Де Роси: Победихме заради тифозите

Де Роси: Победихме заради тифозите

Капитанът на Рома Даниеле Де Роси бе един от героите за своя тим при успеха с 3:1 над Ювентус в срещата от 36-ия кръг на Серия “А”. Ветеранът вкара изравнителното попадение в 25-ата минута и даде тон за обрата в полза на “вълците”. След мача той заяви, че успехът е дошъл с помощта на тифозите, напълнили “Олимпико”.

“Това бе важна победа, с оглед на това, че Наполи също спечели по-рано през деня. Юве се нуждаеше само от равенство, така че ние трябваше да рискуваме повече. Получи се великолепна вечер. Според мен целият сезон е страхотен, без значение какво казват хората. Тифозите реагираха добре. Трябва да се върнем към 80-те години на миналия век, за да си спомник кога стадионът е бил редовно толкова пълен. Тогава атмосферата винаги бе подобна. Днес спечелихме заради феновете и им благодарим за подкрепата. Подобна атмосфера вдига духа на отбора”, заяви Де Роси.

“Винаги вкарвам странни голове на Буфон. Между нас има страхотно съперничество, но в същото време ние сме и добри приятели. Когато ти пука за някого, това не се променя в рамките на 90 минути. Може понякога да се сблъскаме, но аз съм приятел с много играчи на Юве”, допълни ветеранът.

Още от Футбол свят

Виж всички