Гледай на живо

Югозападна Трета лига: Рилски спортист (Самоков) - Костинброд 0:0

Скандал в Русия! Треньор нарече Пламен Константинов циганин-конекрадец

Скандал в Русия! Треньор нарече Пламен Константинов циганин-конекрадец

"Циганин-конекрадец" беше наречен националния селекционер по волейбол Пламен Константинов от президента и треньора на Газпром-Югра (Сургут) Рафаел Хабибулин.

Той избухна срещу Константинов в отговор на въпрос защо е рискувал да бъде глобен за отказа си да се яви на пресконференцията преди старта на финалната шестица в руската Суперлига в Москва. Вместо Хабибулин на масата седна помощникът му Руслан Жбанков. Това беше възприето като обидно поведение от страна на Газпром-Юра и от волейболната федерация заплашиха да глобят клуба. На терена тимът на Пламен спечели с 3:1, но в следващия си мач загуби с 2:3 от гранда Зенит Казан.

"Генералният секретар на волейболната федерация Александър Ярьоменко искаше да ме сложи да седна до един циганин-конекрадец. Стана ми неприятно. И играча Констанjинов, и треньора Константинов, в Русия ги доведох аз. Подадох му ръка, дадох му глътка въздух. А той четири години се опитва да отмъкне от отбора ми Алексей Родичев. Каква глоба? Предстои Световна лига в Сургут, ще видим кой кого ще глоби", изцепи се Хабибулин.

Ябълката на раздора между Константинов и Хабибулин е 29-годишният Алексей Родичев. Той играе в Сургут от 2009 година като възходът в кариерата му е под ръководството на Пламен. За огромното доверие помежду им говори фактът, че самият Родичев се изказа положително за идеята Константинов да поеме "сборная" още през 2013 година. От новия сезон той ще се събере най-сетне с Пламен в Новосибирск.

"Родичев е мое волейболно дете. Боли ме много. Той взе това решение в средата на сезона. Според мен е получил травма в главата. Момчето се е заблудило, но бог ще го съди", каза по този повод Хабибулин.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите двубои от волейболното Световното първенство 2022, на живо, в ефира на MAX Sport.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти