"Евроспорт" ще излъчи пряко завръщането на Пламен Кралев в автомобилизма

"Евроспорт" ще излъчи пряко завръщането на Пламен Кралев в автомобилизма

Високите скорости се завръщат в ефира на Евроспорт този уикенд. Каналът ще излъчи Световния шампионат за туристически автомобили, както и Европейската купа за туристически автомобили, където българското представяне ще бъде в лицето на Пламен Кралев. И двете състезания ще коментира Житомир Пенаков. Малко преди началото на надпреварите, той сподели очакванията си от състезанията:

"След тригодишно отсъствие легендарната писта "Монца" се завръща в календара на Световния шампионат за туристически автомобили. Тиаго Монтейро от Honda пристига в Италия като лидер в класирането, но "Храмът на високите скорости" предлага отлична възможност за пилотите на Citroen, и най-вече Робърт Хъф, да компенсират загубените точки в първите две състезания от сезона на тясното и спънато трасе в Мароко. През зимата "Монца" беше домакин на серия от тестове, което по условие води до изравняване на възможностите между различните автомобили и е предпоставка за оспорвани и непредвидими състезания.

Пламен Кралев представи новия автомобил 

Италианският уикенд бележи и началото на Европейската купа за туристически автомобили, където тази година ще има силно българско участие. Пламен Кралев ще бъде зад волана на един от чисто новите автомобили Аudi RS3 LMS и има реални шансове да се бори за призово класиране във всеки един от шестте кръга на шампионата. За разлика от предишното си участие през 2014 г., този път Кралев ще има собствен отбор и 100-процентова техническа и инженерна подкрепа зад гърба си. Решението на ФИА да допусне в Европейската купа машините от клас TCR отваря вратите пред огромен брой пилоти, което ще направи шампионата по-оспорван и по-зрелищен дори от WTCC", коментира Пенаков.

В неделя, 30 април, Евроспорт ще излъчи всички състезания от "Монца". Двата старта от Европейската купа са с начален час 10:00 и 11:00 ч. в ефира на Евроспорт 2, а пилотите от Световния шампионат ще гастролират по Евроспорт 1 от 13:00 и 15:00 ч.

Снимкa: Иван Йочев, Sportal.bg

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти