Антъни Джошуа разказа за детството си в Нигерия

Антъни Джошуа разказа за детството си в Нигерия

Световният шампион на IBF в супертежка категория Антъни Джошуа, на когото на 29 април му предстои среща на ринга с Владимир Кличко, разказа за своето детство в Нигерия. Британецът посещава африканската страна за последно преди 13 години, но неговото семейство все още живее в Лагос. Той признава, че времето, прекарано в нигерийски интернат му е било от полза, тъй като го е направило по-отговорен и дисциплиниран. И това въпреки факта, че Антъни прекарва там само около шест месеца.

"Мислех, че отивам в Нигерия на почивка, разказа Джошуа в интервю за Btsport. – Не бях готов за това, че в крайна сметка ще се озова в училище-интернат. В такъв момент си задаваш въпроса "Защо?" Но когато пораснеш разбираш, че случилото се всъщност е било за добро. Това време определено беше от полза за мен. Мисля, че майка ми просто се опитваше да свърши някаква работа в Нигерия. Може би тя имаше нещо предвид. Вероятно, тя мислеше за това, но не ни го каза, защото бяхме деца. Ние не останахме там за дълго, само половин година. Но всичко се промени рязко: В 5:30 сутринта аз трябваше да се събуждам, да отивам за вода, да слагам ютията да се загрее. Дрехите ми винаги трябваше да бъдат чисти и изгладени. Това не беше проблем, но аз не бях готов. Но във всеки случай, тези шест месеца ме научиха на дисциплина."

Мачът Кличко - Джошуа ще се проведе на лондонския стадион "Уембли", а залогът в него ще бъдат титлите на IBF, WBA и IBO.

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти