Джокович се надява да играе през нощта в Акапулко

Джокович се надява да играе през нощта в Акапулко

Новак Джокович изрази надежда, че ще избегне големите жеги в Акапулко по време на мачовете си в дебютното си участие в турнира от сериите АТР500.

Световният номер 2 прие уайлдкард-а от организаторите и се пусна в новата авантюра, като пристигна в мексиканския град в неделя, за да си осигури 48 часа време за адаптация.

Джокович имаше нужда да свикне с различната часова зона и високите температури в Акапулко, като първият му мач е на 1 март от 02:00 часа българско време.

"Надявам се да играя през нощта и да избегна големите жеги. Смятам, че това ще е по-поносимият вариант, защото е много трудно да се играе на високи температури.

Също така ще трябва да свикна с място, в което никога досега не съм бил. Тренировката му на Централния корт (от 14 местно време) протече на 36 градуса и беше много трудно", коментира сърбинът.

Джокович е първи поставен в Акапулко и на финала евентуално може да се изправи срещу втория в схемата Рафаел Надал. Марин Чилич е трети поставен, а след него са Доминик Тийм и Давид Гофен.

Още от Тенис

Виж всички