Твърде стари сте за тенис? Играйте "пикълбол" (видео)

Твърде стари сте за тенис? Играйте "пикълбол" (видео)

Ако сте твърде възрастни или твърде мързеливи да играете тенис на корт, може да пробвате любопитната американска измислица "пикълбол".

"Осигурява както физическо упражнение, така и забавление. Социален и конкурентен спорт е", коментира Харет Кейлин, която е организатор на турнири по пикълбол.

Въпреки че едва сега набира по-сериозна популярност в САЩ, пикълбол всъщност е измислен през 1965 година в Сиатъл като комбинация между тенис, бадминтон и "пинг-понг".

За игра са нужни само специфични ракети и топка, която е куха и надупчена, а кортът е доста по-малък от този за тенис.

Привлекателен е за играчите, защото може да се практикува независимо от възрастта и не е проблем 90-годишен да си партнира с тийнейджър в мач на двойки.

Названието "пикълбол" идва от идиома "pickle boat" (boat = лодка), който се използва за определение на най-бавната лодка в състезание. В социален план pickle boat се е използвало в миналото и за последната лодка, която се прибира в дока след улов. Така и "пикълбол" символизира идеята за по-лежерната версия на тениса, бадминтона и тениса на маса - името е сполучливо и по отношение на смесицата между трите спорта, защото в гребането pickle boat е със смесен екипаж от мъже и жени.

Според асоциацията по пикълбол на САЩ играта се разраства в световен мащаб и има повече от 150 хиляди състезатели.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти