Спас Русев: Левски ще има козирка, когато цената й не е бреме

Спас Русев: Левски ще има козирка, когато цената й не е бреме

Собственикът на Левски Спас Русев обясни за най-важните процеси в синия клуб и даде отговор на на някои от най-наболелите въпроси, които си задават феновете на 26-кратните шампиони.

"Няма спонсорски договор. Има договор за реклама, има договор и за ползване на името. Заменяме "стадион" с "арена" и новото име е "Арена Виваком Георги Аспарухов". Договорът е за 6 години и ще се заплащат по 2 милиона лева годишно.

Ролята на феновете е да бъдат на стадиона, а не да участват в управлението. Не казвам, че са виновни за дълговете, но и те имат своята отговорност за тях, защото при предишни ръководства са участвали в управлението.

Към днешна дата задълженията са към 20 милиона лева, но феновете не трябва да се притесняват за лиценза на клуба си. Клубът трябва да намери собствени средства и начини да се издържа - приходи от билети, спонсорски договори, рекламни договори, продажби на футболисти. Ако Левски не намери тази формула, няма как да успее. Левски ще е толкова голям клуб, колкото средства генерира.

Няма да има козирка, ако това увеличи задълженията, ще има чак когато може да си го позволи - тя ще струва около 3-4 милиона лева, което е непосилно бреме в момента.

Акциите на Боримиров са предоставени на същата цена, за която съм ги заплатил, нямам никаква печалба. Аз нямаше как хем да съм мажоритарен акционер в две компании. Акциите на Левски никой не ги търси, с предоставянето им на една легенда от по-новото поколение, това е позитивен елемент.

Не се ядосвам, че ме наричат подставено лице, но нямам отговор на това. Навремето ми лепнаха един етикет - Сивия кардинал. Аз на какъв процес съм повлиял по времето на царя?! Кажете ми една сделка, от която съм се облагодетелствал!", коментира Спас Русев в предаването "Събуди се".

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички