Бьорндален и Домрачова повториха успех на семейство Поаре

Бьорндален и Домрачова повториха успех на семейство Поаре
Съпрузите Оле-Ейнар Бьорндален и Дария Домрачова станаха първата семейна двойка от 2004 година насам, която печели медали в биатлона в един и същи ден.

За последно това сториха френската легенда Рафаел Поаре и норвежката му половинка Лив-Грете в Оберхоф пред 12 години. Вчера Бьорндален стигна до бронза в преследването на 12,5 км на световното първенство в Хохфилцен, Австрия. Часове преди него и 134 дни, след като даде живот на дъщеря им Ксения, на второто стъпало на почетната стълбица в преследването при дамите се качи и Дария.

"За мен това състезание протече фантастично. Безумно съм щастлив. Среброто на Дария е просто великолепно. Признавам, че ме мотивира", каза Бьорндален, който със или без Домрачова няма нужда от кой знае каква мотивация, защото печели неизменно медали на всяко световно първенство от 1997 година насам.

"Не очаквах да спечеля медал. Гледах на това състезание просто като на една добра тренировка. Благодаря на всички, които вярваха в мен и ме подкрепяха", каза скромно Домрачова.

Днес и утре Оле-Ейнар и Дария могат да се порадват на отличията си, защото световното излиза в два почивни дни. Стартовете се подновяват на 15 февруари с индивидуалната дисциплина при жените.

През 2004 година семейство Поаре спечели общо четири медала. Двамата спечелиха титлите в масовия старт, а Лив-Грете триумфира и в преледването, докато Рафаел остана втори. През 2013 година те се разведоха.

Още от Зимни спортове

Виж всички