Участвай в националното преброяване на феновете и спечели страхотни награди

Магнусен: Този сезон изпреварванията ще са по-лесни

Магнусен: Този сезон изпреварванията ще са по-лесни

Пилотът на Хаас Кевин Магнусен е на мнение, че през новия сезон във Формула 1 изпреварванията на пистата ще са по-лесни, което от своя страна ще направи и състезанията по-интересни.

Според някои новите правила в шампионата, в които се набляга доста на аеродинамиката, ще имат негативно отражение върху битките гума до гума. Магнусен обаче е на мнение, че системата DRS ще е много по-ефективна и това ще увеличи изпреварванията:

"В сравнение с миналата година, през новия сезон DRS-ът би трябвало да има много по-голям ефект, защото притискателната сила и драгът на задното крило ще са много по-големи. Така, когато отвориш DRS-a, това би трябвало да се отрази на предната кола и следователно на състезанието. Хората мислят, че с по-голямата притискателна сила ще е по-трудно да стоиш близо до някого, но ще видим дали наистина ще е така".

"Нямам търпение да видя новите коли, защото ще са по-бързи, а това е добре за нас. Искаме да натискаме максимално и да сме на границата на възможностите. При последното поколение коли сцеплението беше толкова малко и в сравнение с него мощността беше голяма. Още в момента, в който излезеш от питлейна, вече си на лимита. Затова ще е хубаво да караме коли, които ни предизвикват да им намерим границите, вместо да търсим компромис - гуми, аеро, баланс и т.н. Всички казват, че ще са трудни за управление и това само те мотивира да тренираш още повече, защото това наистина може да има отражение", допълни Кевин.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Последвайте канала ни в

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти