Серхио Перес подкрепя кампания против Тръмп

Серхио Перес подкрепя кампания против Тръмп

Пилотът на Форс Индия Серхио Перес заяви, че подкрепя инициативата #BridgesNotWalls на организаторите на Гран При на САЩ срещу американския президент Доналд Тръмп. Хаштагът в социалните мрежи набра сила, след като Тръм обяви плановете си да построи стена между САЩ и Мексико.

По време на Гран При на Мексико на пистата ще има огромен надпис с посланието и Перес заяви категорично подкрепата си, взимайки участие във фотосесията: "Събитие от световна класа като състезанието от Формула 1 за Гран При на Мексико дава отлична възможност на мексиканците да покажем на света какво сме способни да постигнем, ако работим заедно. С Ф1, тази уникална платформа, Мексико бе представена като топла и гостоприемна дестинация. Състезанията през 2015 и 2016 бяха достойни за награда, а 2017 обещава да е още по-паметно".

Перес не за първи път показва колко държи на родината си и какво мисли за това, че Тръмп е новият президент на Щатите. По-рано през годината Серхио развали договора с един спонсорите си, след като компанията се пошегува със стената на Тръмп. Тогава мексиканецът написа в twitter: "Много лош коментар. Днес прекратявам отношенията си @HawkersMX. Никога няма да позволя някой да се подиграва със страната ми".

Откакто се върна в календара на Ф1 през 2015, състезанието в Мексико бързо се превърна в едно от най-популярните. През последните две години организаторите му дори получиха награда от Бърни Екълстоун за "най-добри промоутъри". Тази година то ще се проведе на 29 октомври.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти