Топчо: Договорът, който още не е факт, не ме успокоява - в България сме (видео)

Топчо: Договорът, който още не е факт, не ме успокоява - в България сме (видео)

Старши треньорът на Левски Елин Топузаков обяви, че новият договор, който ще му бъде предложен от ръководството на клуба, не го успокоява. Той посочи, че знае какво се иска от него и подчерта, че винаги ще мисли за бъдещето и развитието на отбора.

"Договорът, който така и така е прословут и се спряга в медиите, мен не ме успокоява по простата причина, че първо се намираме в България. Второ – аз съм доста години в този клуб и знам какво се очаква и какво се изисква от един старши треньор. Да, до някаква степен усещам в пълна сила подкрепата и доверието на ръководството, но, от друга страна, знам че съм зависим от резултатите. Това продължение на договора, което още не е станало факт, не бива да ме успокоява и със сигурност няма да е така. От друга страна, без значение срока на договора, аз винаги ще мисля за бъдещето на отбора и за развитието му като цяло", каза наставникът на "сините", след като отборът се прибра от лагера си в Кипър.

Топчо взе отношение и по проблема с Хеан Деса. Договорът му бе прекратен едностранно, а от клуба обявиха, че ще отнесат казуса пред ФИФА: "В момента, в който той не се появи на лагер-сбора след Нова година, за нас беше ясно и аз вече не го искам в отбора. Съжалявам единствено, защото в последния месец той започна да се представя добре благодарение на колектива, благодарение на треньорите. Започна да влиза в желаната форма, да показва някакви качества. Но явно той има други проблеми, с които не се вписва в нашия колектив. Оттук нататък той е затворена страница". 

"Все още има постове, на които трябва да се подсилим преди началото на пролетния дял на сезона, но няма да рискуваме с непроверени футболисти и да ги привличаме само заради селекцията", добави треньорът на Левски.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти