Стефан Грозданов: ЦСКА-София сбърка с Янев, Левски не бива да слуша феновете

Стефан Грозданов: ЦСКА-София сбърка с Янев, Левски не бива да слуша феновете

Председателят на Асоциацията на треньорите в България Стефан Грозданов бе гост в токшоуто на Sportal.bg "От дузпа в тъч". Бившият наставник на Левски и Локомотив (София) взе отношение по някои актуални теми от българския футбол.

"Има млади специалисти, които заслужават доверие. Визирам Великов, Топузаков, Янев, Томаш, Владо Иванов, да не изпусна някого. Не е лесно да си треньор в България, защото треньорите не срещат достатъчна подкрепа от собствениците. А това не е нормално. Не може да се сменят треньори толкова често и винаги те да са виновни.

Според мен ЦСКА сбърка, че освободи Христо Янев. Той спечели купата, което не е никак малко, а и имаше желание да продължи да налага млади футболисти. И сега в ЦСКА има млади момчета, които заслужават да получат шанс. Мисля обаче, че ръководството искаше на всяка цена първото място - сега или веднага. Разчитаха, че с играчи от Ловеч ще стане. Аз не мисля, че при Стамен Белчев отборът играе по-зле, отколкото при Едуард Йорданеску, който според вижданията на клубното ръководство щеше да свърши работа. Оказа се, че не свърши. Не бих могъл да кажа кой ЦСКА е истинският ЦСКА. Това трябва да го определят феновете на ЦСКА.

Левски трябва да има правилна стратегия. Не трябва да се поддава на влиянието на публиката. Феновете на Левски казват: "Ние не сме първи, значи отборът не играе нищо". Така обаче според мен няма да се постигне успех. Не трябва да се говорят празни приказки на фона на обстановка, която е сега. Видно е, че Лудогорец е с класи над останалите. Под натиска на феновете не трябва да се казва, че ще се преборим и т.н. Трябва да се види, че се надгражда. Само да се говори "ние сме Левски и трябва да побеждаваме", няма да стане. Не виждам мач на Левски, в който играчите да не се хвърлят, но класата им е лимитирана. Когато аз бях начело на "сините", в клуба нямаше пари и залагахме единствено на български играчи. В ЦСКА и Литекс бе различно. Публиката никога не чака. Смятам обаче, че тогава изградихме едно ядро от футболисти на "Герена", които играха няколко години след това в Левски и постигнаха успехи.

Следя Локомотив (София). Стадионът в "Надежда" е един от малкото, на които ходя. Отборът изживя своя път от най-ниското ниво. Дано клубът намери своето място в Първа лига. Ако не тази година, в която няма как да стане и по административен път, още догодина. Мястото на Локомотив е в Първа лига. Преди време наистина записахме добри резултати и играта ни се харесваше на много хора. Надявам се, че тези успехи ще се върнат, ще се върне славата на евробоец. Смятам, че усилията на Иван Василев ще бъдат възнаградени и вярвам, че след време асовете Лудогорец, Левски и ЦСКА ще бъдат притеснени от Локомотив", сподели специалистът в "От дузпа в тъч".

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от БГ Футбол

Виж всички