Хорнер: Всички сме се учили от Екълстоун

Хорнер: Всички сме се учили от Екълстоун

Босът на отбора на Ред Бул Кристиан Хорнер е убеден, че въпреки оттеглянето си от управата на Формула 1 Бърни Екълстоун може да продължи да бъде много полезен за спорта с натрупания опит, връзките и различното си мислене. В понеделник 86-годишният британец сложи край на една ера, в която той  промени лицето на Формула 1. С последната си голяма сделка - привличането на Liberty Media, които изкупиха комерсиалните права на шампионата, начерта бъдещето на спорта за годините напред, когато вече няма да го има.

"Бърни е уникален човек. Формула 1 е това, което е днес, благодарение на него. Всички сме го критикували, но различията ни винаги са били за конкретни решение, които на общия фон са били като капки в океана. Екълстоун винаги беше човекът, който гледаше в бъдещето и ръководеше с невиждан замах. Всички сме се учили от него, дори и да не го осъзнаваме. Бърни има още какво да даде и опитът му, връзките му и нестандартното му мислене трябва да бъдат използвани от новите шефове", коментира оттеглянето на Екълстоун босът на Ред Бул.

"Екълстоун обича спорта, няма как да не е така. Целият му живот е минал по пистите и точно там оценява неизползвания потенциал и решава да промени всичко. Много хора биха се уплашили само да си го помислят, но не и той. Който го познава, знае, че този човек никога не се страхува от неуспеха, и точно този подход му помагаше накрая винаги да побеждава", завърши британецът.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти