Йоханес Бьо донесе първа индивидуална победа за Норвегия през сезона

Йоханес Бьо донесе първа индивидуална победа за Норвегия през сезона

Норвежецът Йоханес Тингес Бьо спечели масовия старт на 15 километра в италианския курорт Антхолц. По този начин той донесе първа победа изобщо за Норвегия в индивидуален старт през сезона. Бьо бе перфектен на стрелбището, като свали всички 20 мишени.

Освен това той бе запазил и сили за финалните метри, в които с лекота размина французина Кентин Фийон Майе, останал на втора позиция с една грешка в стрелбата. Финалното време на Бьо бе 37:04.3, а Фийон Майе изостана на 3,7 секунди от това време. Трети в днешния старт завърши руснакът Антон Шипулин, който изостана на 21.7 секунди от победителя също с една грешка в стрелбата.

Водачът в класирането за Световната купа Мартен Фуркад направи 3 грешки в стрелбата и завърши на пета позиция с изоставане от 29,7 секунди. Точно преди него се нареди норвежецът Емил Хегле Свендсен, който допусна по един пропуск в стрелбата в първото и в четвъртото си посещение на огневия рубеж. Красимир Анев, който трябваше да бъде единственият българин, стартиращ днес, не го направи, като предпочете да запази сили за започващото в сряда европейско първенство.

В класирането за Световната купа първи е Мартен Фуркад с 824 точки, следван от Шипулин с 548 и германеца Зимон Шемп с 522. Победителят от днешното състезание Йоханес Тингес Бьо е осми с 425.

Още от Зимни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти