Гледай на живо

Награждаване на медалистите от Световното първенство по самбо

Джокович сменя екипировката си

Джокович сменя екипировката си

Новак Джокович ще играе с екипи на нова компания от лятото. Тогава той ще се раздели  с японската марка Uniqlo. Най-успешният тенисист през последните години имаше предложения от Nike и Lacoste, като според последни информации той е избрал френската компания. Партньорството обаче се очаква да бъде обявено след "Ролан Гарос", тъй като договорът му с Uniqlo изтича в края на юни.

Дълго време сърбинът бе облечен изцяло с Adidas, но тогава компанията предпочете разпредели голяма част от тенис бюджета си в посока Анди Мъри. Джокович продължи да играе с маратонки на фирмата поради личните си предпочитания, но подписа дългосрочен договор със Sergio Tacchini при доста изгодно за него разпределение на печалбите.

Той спечели четири титли от Големия шлем в екипи, направени от италианците, но компанията не успя да се възползва от успехите. Поради проблеми с доставките и дистрибуцията на стоките компанията не можеше да отговори на търсенето. Пропуснатите печалби и финансови разминавания накараха Новак да прекрати взаимоотношенията си с тях.

Той бе с договор за маратонки, но не и за другата част от екипировката. Контрактът с Adidas обаче го ограничаваше и той трябваше да търси партньор извън пряката конкуренция на компанията. Вариантите бяха марки като Ralph Lauren и Tommy Hilfiger, но той се разбра с японците от Uniqlo през 2014 г., като от тогава значително повиши имиджа им.

Последвайте канала ни в

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти