Владимир Илиев остана 12-и в преследването, Фуркад с нова победа

Владимир Илиев остана 12-и в преследването, Фуркад с нова победа

Българинът Владимир Илиев завърши на 12-и в преследването на 12,5 километра от Световната купа по биатлон в Руполдинг (Германия) Илиев стартира от 28-а позиция след спринта от петък, но успя да се придвижи с 16 места напред след силно ски бягане и 18 от 20 свалени мишени. Той направи два пропуска при първата си стрелба от положения легнал, но след това беше перфектен на огневия рубеж и завърши за 34:53.1 минути, за да запише най-доброто си класиране през сезона в дисциплината.
Другият българин Красимир Анев запази 30-ото си място от спринта.Той също допусна две грешки при стрелбата, но преодоля трасето за 35:34.8 минути.

Носителят на Световната купа за последните пет сезона Мартен Фуркад (Франция) триумфира с време 33:57.5 минути, въпреки че направи три пропуска при стрелбата. Олимпийският и световен шампион в дисциплината Фуркад стартира първи като победител в спринта и запази позицията си, за да запише 58-а индивидуална победа в кариерата си. На второ място на 18.3 секунди завърши Емил Хегле Свендсен (Норвегия), който свали всичките 20 мишени. Трети с най-добро класиране в кариерата си се нареди Михал Кръчмар от Чехия. Той също беше перфектен при стрелбата и финишира на 19.5 секунди зад победителя.

В генералното класиране за Световната купа води Мартен Фуркад със 730 точки, следван от германеца Зимон Шемп с 449 точки и от руснака Антон Шипулин с 440 точки. Илиев е 24-и със 189 точки, а Анев заема 43-ото място с 98 точки. От българите Антон Синапов и Димитър Герджиков, които не се класираха за преследването днес, също имат актив. Синапов е 79-и с 4 точки, а Герджиков е 83-и с 3 точки.

Още от Зимни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти