Григор Димитров впечатлен от себе си след победата над Сугита (видео)

Григор Димитров впечатлен от себе си след победата над Сугита (видео)

Григор Димитров коментира победата си над Юичи Сугита с 6:2, 6:1, с която се класира на полуфиналите на тенис турнира от сериите “Мастърс” в Синсинати. Там той ще се изправи срещу Джон Иснър, а мачът им е втори на централния корт в събота вечер.

“Не съм гледал още статистиката, но разбрах, че съм направил само осем непредизвикани грешки в мача, което е невероятно. Много съм доволен от победата. Още от самото начало се чувствах много добре на корта и съумях да поддържам високото ниво, като така накрая спечелих. Сервисът и ретурът са много важни компоненти за мен и ги изпълних много добре. Мисля, че сервирах много голям процент от първия си начален удар, а и ретурите ми влизаха, което ти дава увереност. Много от ударите ми се получаваха и взимах правилните решения. Колкото до волето с плонжа, беше инстинктивно, но може би не трябваше да го правя, защото резултатът не оправдаваше такъв плонж. Но се получи и прибрах още една точка в актива си, така че днес хем спечелих, хем мога да кажа, че съм направил такова нещо. Днес беше от дните, които се доверих на инстиктите си и се радвам, че спечелих.

Няма да променям нищо за следващия мач. Много е приятно, когато влезеш в уикенд-фазата на турнирите. Приятно е да си в последните кръгове, защото точно за това работиш и нямам търпение да трупам още победи. Наслаждавам се на тениса в момента, мисля, че не мога да правя нещата по-добре и всичко приемам като положително”, каза Димитров.

Още от Тенис

Виж всички