Фасоне: УЕФА ни изненада неприятно

Фасоне: УЕФА ни изненада неприятно

Изпълнителният директор на Милан Марко Фасоне призна, че е останал доста неприятно изненадан от решението на УЕФА да не приеме офертата на клуба за споразумение относно правилата за Финасов феърплей. Решението на футболната централа бе обявно тази вечер, като сега "росонерите" са заплашени с изваждане от евротурнирите заради дълг от 380 милиона към хедж фонда Елиът Мениджмънт. Фасоне обаче вярва, че няма да се стигне дотам.

"За Милан е важно да заеме ясна позиция по този въпрос, след прочитането на изявлението на УЕФА. Можете да си представите, че то бе доста неприятна изненада за нас, защото очаквахме УЕФА да ни предложи споразумение. Откакто бе въведен Финансовият феърплей, такова споразумение бе предложено на всички отбори с изключение на няколко по-малки руски клуба. Ние отидохме в УЕФА преди 15 дни и отрано предложихме нашия план. Имахме право на свободно споразумение, тъй като клубът смени собственика си през 2017 година, но такова не ни бе дадено заради дълг от 165 милиона на холдингова компания. От УЕФА казаха, че щом холдингът, а не клубът рефинансира дълга към Елиът, това поставя съмнение относно бъдещето на клуба след октомври 2018 година. Явно всичко това е основано на предположения и съмнения какво ще се случи, но за тях няма никакво основание, защото през годината ние постоянно изплащаме дълга си и това не влияе по никакъв начин на клуба. Също така Елиът са кредитори и предложиха да гарантират за дълга с писмено заявление. Очевидно, нашият юридически екип ще оцени ситуацията утре, но фактът, че сме изпратени да се явим пред Адвокатската камара на УЕФА вреди на нашия имидж, така че трябва да подходим внимателно. Ще представим всички данни на тази камара и ще отбележим, че днешният Милан трябва да плаща за грешките на клуба в периода 2014-2017 година, когато собственикът бе друг. Ние ръководим клуба много стабилно и балансирано, така че очаквахме да получим възможност за споразумение с УЕФА. Затова съм много разочарован", заяви Фасоне.

Последвайте канала ни в

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички