Голф турнир се проведе в Пирин голф и кънтри клуб

Голф турнир се проведе в Пирин голф и кънтри клуб

На 28-ви април 2018 година в Пирин Голф и Кънтри Клуб  се проведе вторият турнир от серията Pro Shop Golf Series. Наградния фонд за турнира бе осугурен от италианската топ марка Chervó, дългогодишен партньор на Пирин Голф и Кънтри Клуб. Италианската марка е лидер в пазара за голф облекла вече повече от 30 години, благодарение на специално разработени материи съчетаващи качество, удобство и стил. Брандът разработва свои собствени материи, които са тяхна  запазена марка и са причина да са една от водещите марки в сферата не само на голф облекло и аксесоари, а също така и за свободно време.

Близо 40 участниха премехира сили в съботния ден, съпътствани от прекрасно време за голф. Формата бе индивидуален, а голфърите бяха разделени на 2 дивизии, спрямо хендикапа си. Обявени бяха две специални награди. Наградата за Най-дълъг удар на 11-та дупка спечели Иван Андреев, а наградата за Най-близо до флага на 15-та дупка, спечели Симеон Денков, чиято топка падна само на 147 см. от пин позицията.

В дивизия А, на първо място, с 34 нетни Стейбълфорд точки, се нареди Пламен Мицански, който благодари на флайта си за добрата игра и призова повече хора да се включват в турнирите от серията Про Шоп. На второ място, също с 34 нетни точки, но по-слаба игра на последните 9 дупки, застана Димитър Савов, част от националния отбор по голф на България. Третото място, с резултат от 32 точки достойно се нареди Ивайло Филипов.

В дивизия Б, първото място грабна Димитър Белелиев, с резултат от 37 нетни Стейбълфорд точки, а надпреварата за 2-ро място бе успорвана. Бойко Ангелов и Иван Андреев завършиха с еднакъв резултат от 35 нетни точки. С по-добра игра на последните дупки, втори стана Бойко Ангелов, а Андреев зае почетното трето място. По време на церемонията по награждаването на победителите благодариха на своите съотборници и флайтове за добрата игра, както и на голф клуба за перфектното състояние на игрището. Победителите в турнира бяха наградени с дрехи и аксесоари от топ-марката Chervó, както и специално изработени трофеи.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти