За осма поредна година се проведе един от най-старите турнири в Пирин Голф и Кънтри Клуб

За осма поредна година се проведе един от най-старите турнири в Пирин Голф и Кънтри  Клуб

За 8-ма поредна година, DEVIN избра Пирин Голф и Кънтри Клуб, за организирането на ежегодния DEVIN Golf Open Turnament, който се проведе традиционно  през месец май – тази година, избраната дата бе 12-ти. Участниците премериха сили, разделени в 2 дивизии, на шампионското игрище по дизайн на Иън Уснам, простиращо се в самите поли на Пирин планина.

Близо 30 участника премериха сили на 18-те дупки на голф игрището в голф клуб „Пирин”. Турнирът за поредна година събра голфъри от страната и чужбина, и създаде обстановка, пълна със спортен хъс и добро настроение.

Преди старта на турнира, Александър Гюрнев – Мениджър „Продажби“ в DEVIN, пожела на всички успех и не по-малко се да се насладят на играта, хубавото време и разбира се водата на DEVIN.

Играчите бяха разделени в две дивизии, спрямо хендикапа си. В дивизия А играха голфъри с хендикап до 14,4. Първото място, със силен резултат от 38 нетни Стейбълфорд точки, спечели Кирил Златков, който миналата година се нареди трети. Той бе следван от Спас Ненов с 29т, и Ивайло Филипов, само с точка по-малко(28). В дивизия Б, голфърите бяха с хендикапи от 14.5 до 28. Първи стана Димитър Белелиев(35т.), а за второто място заявка дадоха Красимир Мартинов и Христо Божиков с равен резултат от 31 нетно точки. С по-добра игра на последните 9 дупки втори стана Мартинов, а Божиков остана трети.

По традиция имаше и две специални награди – за най-дълъг първоначален удар на 11-та дупка и за удар, попаднал най-близо до пин флага на 15-та дупка. Наградата за „Най-дълъг удар” взе втория в Дивизия А – Ивайло Филипов , а топката на победиля в Дивизия А – Кирил Златков падна само на 2,75см от пинпозицията и му спечели наградата за „Най-близо до флага”.

Победителите бяха наградени на церемония в Клубната къща на голф клуба, където победителите и техните придружители се насладиха на хубави вина, чийто вкус беше подчертан от продуктите на спонсора – DEVIN Crystal Like и DEVIN Air. Победителите благодариха на спонсорите за хубавия турнир и им пожелаха да продължат традицията и занапред. Играчите благодариха и на екипа на Пирин Голф и Кънтри Клуб за добрата организация и добре подготвеното игрище.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти