Sportal.bg
Използвай App-а за
по-добро усещане
Отвори

Пети голф турнир Cape Kaliakra Open

Пети голф турнир Cape Kaliakra Open
В петото юбилейно издание на турнира Cape Kaliakra Open, което се проведе от 21 до 24 юни 2018 г., се включиха близо 120 играчи от 15 страни. Те бяха разделени в три дивизии според хендикапа и се състезаваха в три кръга по 18 дупки. Форматът на игра при най-добрите голфъри в Дивизия А беше строук плей, а в другите две дивизии – индивидуален стейбълфорд.

Началото на турнира бе поставено през 2014 г. от проф. Сард Сардаров, който основа и фондация Kaliakra

Golf

.

След първия и втория кръг в Дивизия А уверено водеше Щефан Ебнер с 11 удара преднина, следван от Дариус Подобеа и Пламен Мицански. Последният трети кръг се проведе на най-трудното от трите игрища – Thracian Cliffs, където към флайта на тримата лидери се присъедини и Ивайло Божков. След изключително оспорвани 18 дупки настъпиха сериозни промени в челото на класирането. Така след трите състезателни кръга на първите три места се наредиха Дариус Подобеа с 226 удара, Ивайло Божков с 231 и Щефан Ебнер с 232 удара.
В Дивизия В преди финалния трети кръг начело на класирането беше Веселин Велев със 71 точки, следван от Кристиян Тардеа с 69 и Юрий Фрейдинов с 65. Финалният кръг се игра в голф клуб BlackSeaRama, където вятърът затрудни максимално участниците и пренареди класирането в дивизията. Победител стана шестият до момента Тодор Костов с 97 точки, следван от Симеон Денков с 96, който  постигна невероятните 40 точки в последния кръг. Третата позиция успя да запази Юрий Фрейдинов, изигравайки последния кръг по-добре от Веселин Велев.
При играчите с най-високи хендикапи от Дивизия С челната тройка преди последния кръг се качи и на стълбичката за победителите. Призовите места завоюваха три дами – Вероника Калабзова с 95 точки, следвана от Жана Максимчик с 94 и Дачиана Сомесфалеан с 92.
В надпревата на Sardarov Cup международният отбор записа трета поредна победа.

Петото издание на турнира ще бъде запомнено и с постижението на 13-годишния Георги Кръстев, който постигна Hole-in-one на емблематичната шеста дупка на Thracian Cliffs. За съжаление обаче това не му донесе голямата награда – BMW X2, която бе подготвена за Hole-in-one на 14-а дупка на Lighthouse.

Победителите получиха изящни трофеи и щедри награди от организаторите и спонсорите на турнира – фондация Kaliakra Golf, Giulian и Turkish Airlines. За безупречната организация на турнира се погрижи екипът на Българската голф асоциация.

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти