Попето зарадва онкоболни деца в Казан

Попето зарадва онкоболни деца в Казан

Капитанът на българския национален отбор Ивелин Попов донесе радост и емоции в трудното ежедневие на болни от рак деца. Офанзивният футболист на “Рубин” гостува в дома “Роналд Макдоналд” и онкологичното отделение на детската болница в Казан.

Въпросният дом е изграден в комплекса на клиниката в руския град, като в него се настаняват малчугани и роднините им от други краища на региона. Почти всеки ден се провеждат мероприятия, които да направят по-лек престоя на децата. Те са развличани с различни игри и дейности. Именно в едно такова гост бе Ивелин Попов. Посещението на новия лидер на “Рубин” бе свързано с предстоящия 60-и рожден ден на клуба.

“Прието е, когато имаш рожден ден, да получаваш подаръци. Ние обаче решихме да постъпим по друг начин”, написаха в сайта на “Рубин”, цитиран от "24 часа". Ивелин занесе в дома дарове за децата. Един от тях бе специална торта за рождения ден на “Рубин”.

Попов лично наряза парчетата и ги раздаде на децата. Те получиха от него и картички с автографа му. Преди това българинът разгледа дома и наблюдаваше как децата рисуват. От тях пък той получи благодарствена грамота за посещението си. “Впечатлен съм, че в Казан има изграден подобен дом”, заяви Ивелин.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти