Роберто Баутиста Агут и Борна Чорич в топ 8 на турнира в Дубай

Роберто Баутиста Агут и Борна Чорич в топ 8 на турнира в Дубай

Испанският тенисист Роберто Баутиста Агут се класира за своя втори четвъртфинал през тази година, след като отстрани французина Пиер Юг-Ербер с 6:4, 6:7 (2:7), 6:1.

Баутиста Агут, който е поставен като номер 3 на турнира в Дубай, се мъчи близо два часа и половина, за да отстрани съперника си.

Французинът, сочен за аутсайдер в тази двойка, се бори за всяка точка в първия сет, а след това спечели втория с тайбрек. Но в задължителния трети сет той сякаш се срина от самото начало и Баутиста направи два важни пробива- за 2:0 и за 4:0. След това Юг Ербер върна един гейм, като на два пъти излезе от мач-пойнт за съперника. Накрая обаче пак при втори мач-пойнт испанецът затвори срещата, за да се класира за втори път на четвъртфинал след турнира през януари в Оукланд.

В следващия кръг номер 3 в турнира ще играе с хърватина Борна Чорич, който отстрани друг французин- Беноа Пер с 6:1, 6:4.

В третата среща, която е завършила до момента от програмата, японецът Юичи Сугита отстрани Ян-Ленард Щруф със 7:6 (4), 6:4.

"Знам, че трябваше да се постарая доста, но се чувствам добре. Имах толкова много шансове да пробия подаването му във втория сет и да не стигам до такъв маратон. Не е лесно да се играе брилянтно, но смятам, че се представих солидно, заяви Баутиста Агут.

Още от Тенис

Виж всички