Официално: Григор Димитров няма да играе на турнира в София, федерацията мълчи

Официално: Григор Димитров няма да играе на турнира в София, федерацията мълчи

Най-голямата атракция за българските тенис фенове Григор Димитров няма да играе на турнира в София от сериите АТР250. Хасковлията очаквано отказа да защитава титлата си от миналата година, защото продължава да се възстановява от контузия на рамото.

Новината бе потвърдена пред Sportal.bg, а малко по-късно организаторите го обявиха официално. Sportal.bg веднага потърси за коментар президента на Българската тенис федерация Стефан Цветков, но и двата му телефона бяха изключени. Генералният секретар на БФТ Катерина Генова пък не отговори на обаждането.

Григор ще остане в Монте Карло през седмицата и не е ясно дали ще вземе участие в Ротердам, където има да защитава точки от класирането си на четвъртфинал миналата година, a oт отсъствието в София ще загуби 250 пункта.

"Аз и екипът ми трябваше да вземем едно от най-тежките решения досега, а именно да пропусна тазгодишното издание на турнира в София.

Днес сутринта беше последната ми медицинска консултация. За съжаление, няма да бъда 100 процента готов за следващата седмица. Ако играя, това би било да доведе до допълнителни рискове и усложнения.
Ще ми липсва българската публика и тази невероятна седмица, която имах през миналата година.

Бих искал да благодаря и на Sofia Open за тяхното търпение и усилия за това да има ATP турнир в България. Благодаря ви за подкрепата", сподели самият Григор Димитров впоследствие в обръщение чрез БТА.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти