Абсолютен дебютант подчини световния номер 23 на неговата настилка!

Абсолютен дебютант подчини световния номер 23 на неговата настилка!

Изключително рядко срещата изненада порази испанските фенове по време на първите мачове от Световната група на “Купа Дейвис”. Световният номер 23 Роберто Баутиста-Агут сензационно допусна обрат от 2:0 до 2:3 сета от тоталния дебютант на професионално ниво на клей настилка Камерън Нори, с което Великобритания шокиращо изравни 1:1 победи срещу Испания.

Въпреки че бе играл само пет мача на червени кортове в кариерата си до момента, и то на ниво “Фючърс”, Нори обърна майстора на клея и спечели с 4:6, 3:6, 6:3, 6:2, 6:2 за 4 часа и 5 минути игра!

“Това е една от най-изумителните победи, резултати и изненади, която съм виждал на тенис корт от доста дълго време насам. Браво на Кам Нори и екипа му”, написа ракета номер 1 на Великобритания Анди Мъри в “Туитър”.

Нори е 114-и в световната ранглиста, игра първия си професионален мач на клей, направи дебют в “Купа Дейвис”, едва миналият май месец е станал професионалист и никога досега в кариерата си не е играл повече от три сета в един мач. Впечатляващо е и че той постигна успеха на точно тази настилка срещу испанец в Испания.

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички