Дървеният герб на Гришо изваян за 2 седмици (снимки)

Дървеният герб на Гришо изваян за 2 седмици (снимки)

Гришо се зарадва на подаръка

Уникалният дървен герб, който най-добрият ни тенисист Григор Димитров получи като подарък, е бил изработен за 2 седмици след денонощен труд, научи "България Днес".

Автор на изключителната творба е Христо Иванов, който се занимава с дърворезба повече от 40 години. Майсторът е и голям почитател на Гришо и решил да го награди за това, че е добро момче и прославя страната ни. Силно впечатлен бил от успеха му в Лондон в края на годината, а за мачовете в Австралия ставал рано и не пропускал нито минута от мачовете на нашето момче.

Тенисистът получи герба от свои почитатели/ Снимки: Личен архив

"Христо много се впечатли, че Григор има българския герб на калъфа на телефона си. Затова и реши да му го изработи от дърво. Взе си отпуска за 2 седмици и сутрин от 8 ч до вечер в 22 ч се трудеше над творбата си. Вложи много чувства и искаше да се получи по възможно най-добрия начин", разказаха пред вестника приятели на Иванов.

Дървеният герб тежи около 2 килограма, размерите му са 65 на 55 сантиметра и изработката му е на изключително ниво. Точно пресъздадени са дори кръстове, чиято големина е 4 милиметра. За материал са използвани чемшир и липа. Димитров много се зарадвал на подаръка и подробно разпитал кой го е измайсторил, като помолил да предадат благодарности на Христо.

Тенисистът получил подаръка от представители на фейсбук групата "Фенове на Григор Димитров и тениса", която наброява повече от 9000 души. За срещата с Гришо съдействала майка му Мария и така гербът стигнал до щ4 в света. Христо не успял лично да присъства на срещата заради ангажименти, но вярва, че някой ден пътищата на двамата ще се пресекат.

Иванов споделил пред близки, че се надява Григор да отнесе герба в дома си в Монако и винаги когато го погледне, да си спомня за България. Дърворезбарят е много щастлив и от младите надежди на българския тенис, като силно се радвал на успехите на Виктория Томова, която на последното издание на "Австралия Оупън" достигна до основната схема. Не изключвал възможността някой ден и нея да я дари с дървен герб, за да я поздрави за големи успехи.

Купете си тук билети за тенис турнира в София и гледайте на живо Григор Димитров!

"България Днес"

Още от Булевард

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти