Жегата удари Мелбърн, Григор може да е потърпевш

Жегата удари Мелбърн, Григор може да е потърпевш

Тенисистите ще трябва да се справят с изключително високи температури следващите два дни по време на Откритото първенство на Австралия. Играчите имаха проблеми с жегата още вчера. Днес се очаква температурите да достигнат до 38-39 градуса, а утре е възможно да е още по-топло. Според предварителните прогнози захлаждане ще има от събота.

Григор Димитров трябва утре да изигра мача си от третия кръг на турнира срещу руснака Андрей Рубльов. След като му се наложи да играе пет сета във втория си мач, жегата едва ли особено добра новина за него, въпреки че той е в отлична физическа форма.

Политиката на Australian Open е при достигане на 40 градуса срещите да се спрат. При по-ниски температури това зависи от главия съдия Уейн Макюън. Преди да се стигне до тази критична точка играчите ще получат медицински съвети, кърпи с лед и допълнителна вода.

Трите най-големи корта "Род Лейвър Арина", "Маргарет Корт Арина" и "Хайсенс Арина" имат подвижен покрив, който ще бъде пуснат при ескстремни температури. За това призова и Рафаел Надал още вчера.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти