Спалети: Шампионска лига ти дава ентусиазъм

Спалети: Шампионска лига ти дава ентусиазъм

Наставникът на Интер Лучано Спалети отдаде огромна значимост на утрешния двубой с Тотнъм от груповата фаза на Шампионска лига, в който “нерадзурите” ще могат да се реваншират за загубата от Парма в събота. Специалистът се надява, че неговите футболисти ще покажат желание да се представят на високо ниво и то на голямата европейска сцена, където Интер отсъстваше в продължение на 7 години.

“Срещите от Шампионска лига имат огромно значение и могат да ти дадат огромен ентусиазъм. Преминаваме през труден момент и този мач е много важен. Това е турнир, който не бих заменил за нищо на света. Можеш да изживееш страхотни моменти. Анализирахме това, което направихме до момента. Знаем какво трябва да направим утре вечер. Надявам се, че моите футболисти ще си спомнят за тези трудности, с които трябваше да се справим, за да бъдем тук. Интер винаги трябва да се бори за участие в Шампионска лига. Трябва да спечелим толкова точки, които ще ни позволят да участваме отново в този турнир”, започна Спалети.

“Toтнъм притежава много оръжия. Имат много техника, физика и скорост. Утре ще имам по-ясна идея на кого ще разчитам. Ще помисля дали ще разчитам на Данило Д’Амброзио, който има мускулен проблем. Трябва да излезем със състав, който да има достатъчно голям потенциал. Икарди? Има трудности пред гола заради ситуацията, в която се намираме в момента. Проблемът на Марсело Брозович е, че се опитва да покрива доста голям периметър. Той трябва да стои в зоната си и да не търси топката толкова често. Брозович опитва да поеме отговорността и губи разсъдък, когато види, че нещата не вървят добре”, допълни още опитният наставник.

Още от Футбол свят

Виж всички